In het Championship zorgden Carel Eiting en Arnaut Danjuma voor positieve Nederlandse noten. Voor het Derby County van Phillip Cocu was er een volgende zeperd.

Birmingham City
1 - 3
AFC Bournemouth

Arnaut Danjuma heeft met zijn vijfde treffer van het seizoen AFC Bournemouth op het spoor gezet van nieuwe overwinning. In de negende minuut opende hij de score. De tweevoudig Oranje-international zag hoe David Brooks daarna met twee goals de zege op Birmingham City zeker stelde. Scott Hogan redde tien minuten na rust de eer namens de thuisclub door de eindstand te bepalen op 1-3. Bournemouth stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in het Championship. De achterstand op koploper Reading bedraagt twee punten.

Huddersfield Town
1 - 1
Luton Town
Luton Town

Carel Eiting (archieffoto) had zich vorige week op de bank moeten verbijten bij Huddersfield Town. De Ajax-huurling revancheerde zich tegen Luton Town voor die reservebeurt. Na een uur nam de middenvelder met een rake kopbal de gelijkmaker voor zijn rekening nadat George Moncur de score halverwege de eerste helft had geopend namens de bezoekers. De eerste treffer van Eiting in dienst van The Terriers bleek genoeg voor een punt.

Derby County
0 - 2
Barnsley
Barnsley

Het rampseizoen van het Derby County van Phillip Cocu kreeg zaterdag een vervolg. Zonder de Nederlander, die vanwege een positieve coronatest bij directeur Strephen Pearce in quarantaine zit, ging het op eigen veld weer mis. Barnsley smeerde The Rams de zevende nederlaag aan, waardoor Derby County laatste staat in het Championship. Conor Chaplin zette de bezoekers na een half uur op 0-1 en zeven minuten voor tijd bepaalde Victor Adeboyejo de eindstand op 0-2.