Danilo zit niet met kritiek op 'lelijk spel' Portugal

Reacties

Portugal heeft ondanks het succes op het EK de nodige kritiek gekregen voor het vertoonde spel. Volgens middenvelder Danilo werkt dat alleen maar extra motiverend.

Danilo zit niet met kritiek op 'lelijk spel' Portugal

Portugal bereikte de halve finale door Polen na strafschoppen te verslaan. Maar tegelijkertijd worden er veel vraagtekens gezet bij het spel van de formatie van bondscoach Fernando Santos.

Danilo kan die kritiek makkelijk van zich af laten glijden. 'Ik sta liever waar we nu staan met lelijk voetbal dan dat we mooi voetbal hebben laten zien en thuis zitten', zegt de middenvelder, die vier jaar geleden een seizoen actief was voor Roda JC Kerkrade.

Bovendien bieden de harde woorden ook een positieve kant. 'Kritiek geeft ons meer motivatie. Het is niet makkelijk, want wij zien ook wat er wordt geschreven en gezegd. Maar de criticasters maken ons vastberaden om hun ongelijk te bewijzen', aldus Danilo.

Wales is woensdag het laatste obstakel om de eindstrijd te bereiken en dat duel biedt ook een kans af te rekenen met de kritiek. 'We hebben nog niet op ons best gespeeld', zegt Danilo. 'Maar ik denk dat we dat kunnen laten zien tegen Wales. Als zij ervan overtuigd zijn dat ze winnen, prima. Dat zijn wij ook. Een finale tegen Frankrijk zou mooi zijn. Maar tegen elk ander land ook…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.