Danilo gaat na Ajax voor nieuw hoofdstuk: 'Het waren vijf fantastische jaren'

Reacties

Danilo trekt aan het einde van dit seizoen de deur achter zich dicht bij Ajax. De spits wil meer aan spelen toekomen en in de Nederlandse hoofdstad is dat niet aan de orde.

Danilo gaat na Ajax voor nieuw hoofdstuk: 'Het waren vijf fantastische jaren'
© Pro Shots

In de zomer van 2017 maakte Danilo de definitieve overstap van Santos naar Ajax, maar een doorbraak in de hoofdmacht zat er niet in. Op dit moment staat Danilo op 104 wedstrijden in Nederlands betaald voetbal, 51 keer kwam hij in actie in de Eerste Divisie. De 22-jarige Braziliaan kwam tot één Europees duel namens Ajax, waarin hij ook scoorde. Zijn doelpunt tegen Getafe bleek voor Ajax echter niet voldoende om door te stoten in de Europa League.

Ook dit seizoen komt Danilo nauwelijks aan de bak, hij moet Sébastien Haller en sinds afgelopen winter ook Brian Brobbey voor zich dulden. 'Iedere voetballer wil natuurlijk spelen, maar ik weet dat Haller het goed doet. Als spits moet je begrijpen dat de beste speelt. Zodra het team mij nodig heeft, ben ik er klaar voor', stelt Danilo in gesprek met Ajax Life.

Inmiddels kijkt Danilo verder dan het huidige seizoen. 'Hoe ik mijn toekomst bij Ajax zie? Komende zomer ben ik transfervrij. Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen.'

Danilo kan zijn periode in Nederland afsluiten met twee prijzen: Ajax is momenteel koploper in de Eredivisie en staat in de bekerfinale tegenover PSV. De Eindhovenaren zijn ook de naaste belager van Ajax in de titelstrijd.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.