Dani Alves: 'Ik heb als een gek gevochten om dit te bereiken'

Reacties

Dani Alves is verheugd om terug te zijn bij Barcelona. De rechtsback betrok donderdag al het huis dat hij in de stad had aangehouden en begint volgende week met trainen. Dani Alves kan niet wachten om zijn rentree te maken.

Dani Alves: 'Ik heb als een gek gevochten om dit te bereiken'
© Pro Shots

'Ik heb bijna vijf jaar lang als een gek gevochten om dat ene moment te bereiken', doelt de 38-jarige Braziliaan op zijn terugkeer bij Barcelona. 'Ik wist niet dat het zo lang zou duren. Ik wist niet dat het zó moeilijk zou zijn, maar ik wist met mijn hart en ziel dat die dag zou komen', schrijft hij op Instagram.

'Ik ga naar het huis waar ik nooit vertrek. Ik zei voor mijn vertrek al tegen jullie: ik ben één van jullie en die droom zal eeuwig zijn.' Dani Alves voegt eraan toe dat hij 'met hetzelfde enthousiasme' zal helpen om 'de beste club ter wereld te herbouwen'.

Het duurt nog even voordat trainer Xavi over zijn voormalig ploeggenoot kan beschikken. Dani Alves is immers pas vanaf januari speelgerechtigd. Volgens Spaanse media tekent de vleugelverdediger een contract tot het einde van het seizoen, dat door een clausule verlengd kan worden tot medio 2023.

Rugnummer
Het is nog onduidelijk welk rugnummer Dani Alves gaat dragen in Camp Nou. Het enige 'lage' nummer dat beschikbaar is, is nummer acht. Toen Xavi overigens naar Al-Sadd vertrok, nam Dani Alves zijn tenue over met rugnummer zes. Aan het einde van het seizoen 2015/16, dat het voorlopig laatste voetbaljaar voor Dani Alves bij Barcelona zou zijn, legde Dani Alves uit waarom hij Xavi's shirt besloot over te nemen.

'Ik wil Xavi bedanken voor het uitlenen van zijn rugnummer, nadat ik hem daarvoor om toestemming had gevraagd. Ik heb gezegd dat ik het tenue goed zou vertegenwoordigen en dat ik de successen aan Xavi zou opdragen. Niet omdat ik hetzelfde ben als hij, maar omdat ik het nummer en de kleuren met toewijding zou blijven verdedigen. En ook omdat ik geloofde dat we dit jaar mijn zesde landstitel zouden pakken', sprak Dani Alves. Rugnummer zes wordt momenteel gedragen door Riqui Puig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.