Dan Petrescu naar Southampton

Dan Petrescu verhuist van Bradford City naar Southampton. Petrescu (33) zal tot aan de zomer van 2003 voor the Saints uitkomen. De Roemeense international had nog een contract voor 3,5 jaar bij Bradford maar had van de nieuwe manager Jim Jefferies verstaan gekregen dat hij overbodig was.

Bij Southampton wordt Petrescu verenigd met Glenn Hoddle, de trainer die hem eerder al naar Chelsea haalde. Om weer aan spelen toe te komen heeft Petrescu flink wat water bij de wijn moeten doen. Southampton was niet bereid het salaris dat de aanvallende rechtsback bij Bradford verdiende over te nemen. Vrijdag kwamen de partijen alsnog tot elkaar.

Voorzitter Rupert Lowe was zeer verheugd over de komst van Petrescu. 'We zijn dolblij dat een internationaal gelouterde speler als Dan voor Southampton heeft getekend. Zijn status is onomstreden en het feit dat hij genoegen heeft genomen met een aanzienlijke verlaging van zijn salaris toont aan dat hij graag voor ons wil spelen.'

Als alle formaliteiten op tijd geregeld zijn, kan Petrescu zaterdag al voor eigen publiek zijn debuut maken tegen Charlton Athletic. Petrescu speelde in Engeland ook al voor Sheffield Wednesday. In Italië kwam hij uit voor Foggia en Genoa. Petrescu heeft 95 interlands achter zijn naam staan waarin hij 12 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's