Dallinga bekroont krankzinnige eerste seizoenshelft en pakt topscorerstitel

Reacties

Thijs Dallinga heeft het seizoen afgesloten als topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller van Excelsior maakte vrijdagavond zijn 32ste treffer in de reguliere competitie. Daardoor kon hij niet meer achterhaald worden door zijn concurrenten.

Dallinga bekroont krankzinnige eerste seizoenshelft en pakt topscorerstitel
Excelsior
Excelsior
2 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Op Woudestein moest Dallinga zijn leidende positie verdedigen. Collega-spitsen Thomas Verheydt (ADO Den Haag) en Robert Mühren (FC Volendam) zaten hem met respectievelijk 30 en 29 doelpunten namelijk op de hielen. Verheydt kwam echter niet in actie. De al gepromoveerde Mühren wél.

Tot scoren kwam de spits van de Wijdbroeken echter niet meer. Daardoor verdient Dallinga na een vliegende start van het seizoen de prestigieuze onderscheiding. De spits maakte nog voor de kerst al zijn 25ste doelpunt. Daarna viel hij echter stil.

Dankzij de waanzinnige eerste seizoenshelft bleek het echter genoeg. De treffer tegen NAC was een bekroning op een goed seizoen. Dat is nog niet klaar, want Excelsior gaat de play-offs in. Dinsdagavond ontmoet het daarin opnieuw NAC Breda.

Topscorerslijst Keuken Kampioen Divisie 2021/22
1. Thijs Dallinga 32
2. Thomas Verheijdt 30
3. Robert Mühren 29
4. Dylan Vente 23
5. Joey Sleegers 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.