Dak dicht tijdens Champions League-finale om veiligheidsredenen

Reacties

De finale van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid wordt in een afgesloten stadion gespeeld. Het dak van het Millennium Stadium in Cardiff gaat dicht, zo hebben autoriteiten besloten. Dit om de veiligheid van spelers, supporters en andere aanwezigen te waarborgen. In Groot-Brittannië wordt na de aanslag in Manchester het hoogste terreurdreigingsniveau gehanteerd.

Dak dicht tijdens Champions League-finale om veiligheidsredenen

Juventus en Real Madrid staan zaterdag 3 juni tegenover elkaar in Wales en de veiligheidsmaatregelen zijn verhoogd rondom de finale. De voetbalbond van Wales bevestigt dat de beslissing na veel overleg is genomen. 'We kregen de afgelopen weken al aanbevelingen van autoriteiten en na veel discussie is besloten om het dak dicht te houden tijdens de finale. Het dak gaat ook dicht tijdens de officiële trainingssessies op vrijdag 2 juni.' Door het stadion gesloten te houden, is het niet mogelijk om met bijvoorbeeld drones het Millennium Stadium in te vliegen.

Het is voor het eerst dat een finale van de Champions League wordt afgewerkt onder een dicht dak, maar volgens de UEFA kan het niet anders. Maandagavond blies een terrorist zichzelf op in Manchester, 22 mensen kwamen om het leven. 'De prioriteit van de UEFA is voor de finale, net als bij alle andere wedstrijden, de veiligheid voor deelnemende teams en supporters', stelt de Europese voetbalbond in een statement. 'Wij ondersteunen de beslissing van de Welshe voetbalbond.'

Juventus en Real Madrid zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de beslissing. Beide teams werden deze maand kampioen in hun land en bereiden zich momenteel voor op de eindstrijd in Cardiff. Juventus speelt eerst nog een competitiewedstrijd (uit tegen Bologna, 27 mei) voordat het zich kan richten op de finale, Real Madrid is al klaar in eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.