Dagen van Boateng bij Bayern lijken geteld na woorden Hoeness

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Jérôme Boateng zijn laatste wedstrijd voor Bayern München heeft gespeeld. Clubpresident Uli Hoeness raadt de verdediger aan zijn heil elders te zoeken.

Dagen van Boateng bij Bayern lijken geteld na woorden Hoeness

Boateng bleef zaterdag ongebruikt aan de kant in de finale van de strijd om de DFB-Pokal tegen RB Leipzig. Vlot na de 0-3 zege die Bayern boekte in Berlijn zocht de dertigjarige verdediger de catacomben van het Olympiastadion op.

Een week eerder hield Boateng zich ook al afzijdig toen zijn teamgenoten een feestje bouwden na de verovering van de Duitse landstitel. De routinier koos er toen voor op het veld een balletje te trappen met zijn dochters en de bierdouches te laten voor wat ze waren.

Jerome Boateng oogde zaterdag niet bepaald enthousiast na de verovering van de DFB-Pokal.
Jerome Boateng oogde zaterdag niet bepaald enthousiast na de verovering van de DFB-Pokal.

Hoeness gelooft niet dat Boateng het nog echt naar zijn zin heeft in Beieren. 'Ik zou hem aanraden Bayern te verlaten', zegt de grote clubbaas zondag tegen Kicker. 'Ik denk dat het voor hem beter is om elders aan de slag te gaan.'

'Hij is denk ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. Hij oogt als een vreemdeling', zegt Hoeness zonder blikken of blozen. Met die woorden lijkt het lot van Boateng bezegeld. De verdediger heeft nog een contract in München tot 2021, maar het moet raar lopen wil hij nog een seizoen blijven.

Het huwelijk tussen Boateng en Bayern duurt inmiddels acht jaar. De Zuid-Duitsers namen hem in de zomer van 2011 voor zo'n 13,5 miljoen euro over van Manchester City. Sindsdien speelde Boateng liefst 286 wedstrijden voor Bayern en won hij achttien prijzen.

Dit seizoen bekoelde de liefde tussen de twee. Bayern-trainer Niko Kovac deed na de winterstop minder vaak een beroep op de verdediger. In de grote wedstrijden tegen Borussia Dortmund, RB Leipzig en Liverpool liet de coach hem van begin tot eind op de bank.

Feestje
Daar kwam nog bij dat Boateng begin april besloot een feestje te organiseren in een nachtclub in München, ter gelegenheid van de lancering van zijn eigen magazine. Enkele dagen voor de kraker tegen Dortmund stuurde hij de uitnodigingen al rond.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic liet weten daar niet zo blij mee te zijn. 'Ik zou dat als speler niet doen, zeker niet na zo'n wedstrijd. Je weet helemaal niet hoe de wedstrijd afloopt. Had hij het aan mij gevraagd, dan had ik hem afgeraden zo'n feestje te organiseren', zei Salihamidzic.

Voor Boateng persoonlijk is het sowieso al geen best jaar. Naast de perikelen bij Bayern besloot Duits bondscoach Joachim Löw in maart zijn interlandloopbaan een halt toe te roepen. Na 76 interlands was Boateng niet meer nodig bij de nationale ploeg.

Nu lijkt een vertrek uit München dus aanstaande. Als Boateng daadwerkelijk vertrekt, is hij de vierde routinier die dat doet. Franck Ribéry, Arjen Robben en Rafinha trekken ook allemaal de deur achter zich dicht na een langdurig dienstverband in de Allianz Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.