D-day voor Werder Bremen: het droomscenario voor Pizarro ligt klaar

Reacties

Voor Werder Bremen is de dag van de waarheid aangebroken. De ploeg van Davy Klaassen staat er in het gevecht tegen directe degradatie uit de Bundesliga erg slecht voor, maar manager Florian Kohfeldt blijft strijdbaar. En hij droomt van een hoofdrol voor good old Claudio Pizarro.

D-day voor Werder Bremen: het droomscenario voor Pizarro ligt klaar
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
6 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Clubicoon Pizarro is inmiddels 41 jaar oud en gaat na dit seizoen met pensioen. De kans is groot dat hij met een degradatie afscheid neemt van de voetballerij. Werder staat op de laatste speeldag zeventiende in de Bundesliga en heeft twee punten én een minder doelsaldo dan nummer zestien Fortuna Düsseldorf. Als die ploeg wint bij Union Berlin, is het sowieso gedaan voor Werder.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
FC Augsburg
34
9
9
16
45-63
-18
36
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Klaassen en co spelen zelf thuis tegen 1. FC Köln en moeten in ieder geval winnen om een ontsnapping mogelijk te maken. 'Het is moeilijk, maar niet hopeloos. Dit is niet puur een theoretische kans', blikte manager Kohfeldt vooruit. 'Ik zal in ieder geval tot de laatste seconde vechten en erin blijven geloven dat het ons gaat lukken. Ik heb ook het vertrouwen dat deze ploeg daar het juiste karakter voor heeft.'

Het is veertig jaar geleden dat Werder voor het laatst degradeerde en een nieuwe verwijdering uit de Bundesliga zou een ramp zijn voor de club. Pizarro is misschien wel de man die dit het liefst wil voorkomen. Hij scoorde dit seizoen nog niet, maar het droomscenario ligt klaar voor zaterdagmiddag: Pizarro die als invaller de winnende maakt en daarmee directe degradatie voor Werder voorkomt.

Kohfeldt benadrukt dat hij Pizarro geen garantie op speelminuten wil geven, ook al is de indrukwekkende carrière van de Peruviaan bijna voorbij. 'Maar ik ga er sowieso van uit dat dit niet zijn laatste wedstrijd wordt', herhaalde de coach zijn strijdlust. 'Er zou natuurlijk niets mooiers zijn als hij zijn carrière afrondt met een doelpunt dat degradatie voor ons zou voorkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.