Cynische Mourinho adviseert verslaggever: 'Die kant zou ik niet opgaan'

Reacties

José Mourinho heeft op zijn persconferentie vrijdag uitgesloten dat hij komende zomer een nieuwe spits gaat halen. De Manchester United-manager kon het daarbij niet laten om een verslaggever op karakteristieke wijze de les te lezen.

Cynische Mourinho adviseert verslaggever: 'Die kant zou ik niet opgaan'

Aangezien Zlatan Ibrahimovic recentelijk naar LA Galaxy vertrok, lijkt Romelu Lukaku de enige echte spits in de selectie van Mourinho, die Marcus Rashford en Anthony Martial vrijwel uitsluitend als buitenspelers gebruikt. Bij zijn perspraatje kreeg Mourinho vrijdag de vraag of hij van plan was een concurrent voor Lukaku te halen.

'Dat ga ik niet doen', reageerde de Portugees. 'Ik heb genoeg concurrentie voor hem. Als er nog meer concurrentie komt bij mijn aanvallers, zullen zij niet gelukkig worden.' Met name Rashford lijkt de uitgelezen kandidaat om de strijd met Lukaku aan te gaan. Onder Mourinho's voorganger Louis van Gaal was de jonge Engelsman zelfs al eerste spits, en afgelopen seizoen verving hij de geblesseerde Ibrahimovic met verve. Een verslaggever vroeg Mourinho over de gebrekkige speeltijd van Rashford.

'Als ik jou was, zou ik een andere richting op gaan. Rashford is de speler met de meeste optredens sinds ik hier ben', reageerde Mourinho kortaf. Toen daarop de vraag gesteld werd waarom het merendeel van die optredens als invaller waren, was de reactie eveneens kort: 'Omdat ik dat zo besluit. Als ik jou was, zou ik vragen waarom Lukaku iedere wedstrijd speelt, of waarom Matic sinds maart iedere wedstrijd gespeeld heeft. Als je droge antwoorden wil, die heb ik wel voor je. Mijn droge antwoord is dat er 11 spelers kunnen spelen en dat wij er 22 hebben.'

Manchester United speelt zondag een thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. The Red Devils kunnen dan hun zesde Premier League-zege op rij boeken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.