Curieus: Schotse speelsters moeten verliezen van Engeland in strijd om Spelen

Reacties

In de Nations League-groep van Oranje ligt competitievervalsing op de loer. Om als onderdeel van het Britse team deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen heeft Schotland er belang erbij om op 5 december te verliezen van Engeland, mits Engeland dan nog kansrijk is.

Curieus: Schotse speelsters moeten verliezen van Engeland in strijd om Spelen
© Pro Shots

De winnaars van de vier groepen in de hoogste divisie kwalificeren zich niet alleen voor de Nations League Finals, maar blijven ook in de race voor een olympisch optreden. Het Engeland van Sarina Wiegman bezet na vier van de zes speelrondes de derde plaats in de groep van Oranje en moet normaal gesproken de wedstrijden tegen Nederland en Schotland in winst omzetten om nog als eerste te kunnen finishen.

Haalt Engeland de Spelen, dan treedt het zoals gebruikelijk aan als Team GB en komen Engelse, Welshe, Noord-Ierse én Schotse speelsters in aanmerking voor een selectie. De vraag is wel of Wiegman, de bondscoach van Team GB bij een olympische kwalificatie, een beroep doet op veel Schotse speelsters. Met één punt uit vier wedstrijden is de ploeg van Pedro Martínez Losa namelijk bezig aan een beroerde Nations League-campagne. De kans is groot dat Schotland degradeert uit de hoogste divisie. Op 1 december kan dit zijn beslag krijgen in de uitwedstrijd tegen België, vier dagen voor het thuisduel met Engeland.

UEFA Women's Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Women's Nations League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
4
0
2
14-6
+8
12
2
Engeland
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
België
6
2
2
2
7-10
-3
8
4
Schotland
6
0
2
4
3-15
-12
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.