Curaçao stijgt met stip op FIFA-lijst en nadert WK-deelnemer

Reacties

Curaçao heeft flinke terreinwinst geboekt op de donderdag geactualiseerde FIFA-ranking. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini verruilt de 82ste voor de 71ste positie.

Curaçao stijgt met stip op FIFA-lijst en nadert WK-deelnemer

Afgelopen maand speelde Curaçao twee oefenduels met Bolivia. Deze resulteerden in een 1-1 gelijkspel en in een 1-0 zege. Het land met nog geen 160.000 inwoners is nu onder meer China - dat een populatie van 1,3 miljard mensen telt - voorbij en WK-deelnemer Saoedi-Arabië tot één plek genaderd.

Over het WK gesproken: Bicentini heeft de ambitie uitgesproken om met Curaçao deel te nemen aan de mondiale eindronde van 2022.

Zoals VI eerder al meldde stijgt Oranje van de 21ste naar de negentiende positie. Afgelopen maand verloor het Nederlands elftal in vriendschappelijk verband van Engeland, maar rekende het wel af met Portugal, eveneens in een oefenduel.

Duitsland, Brazilië en België vormen de topdrie op de nieuwe FIFA-lijst. Chili is op plek negen de hoogst genoteerde niet-WK-deelnemer.

De nieuwe FIFA-ranking (tussen haakjes positie vorige maand):

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.