Curaçao mag blijven dromen van WK dankzij late uitgoal in Panama

Reacties

Curaçao mag nog altijd dromen van het WK, ondanks de nederlaag van zaterdagnacht tegen Panama. De formatie van interim-bondscoach Patrick Kluivert ging met 2-1 onderuit tijdens het WK-kwalificatieduel, maar kan dat dinsdagnacht (02.00 uur) in Willemstad alsnog rechtzetten.

Curaçao mag blijven dromen van WK dankzij late uitgoal in Panama
© Pro Shots
Panama
Panama
2 - 1
Curaçao
Curaçao

Bij Curaçao stonden er uiteraard veel bekende gezichten in de basis. Onder anderen Eloy Room, Cuco Martina, Vurnon Anita, Jarchinio Antonia en de gebroeders Bacuna stonden in de opstelling. Kluivert zit tijdelijk op de bank als bondscoach, aangezien Guus Hiddink herstellende is van een corona-infectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 stand. Na de rust kwam Panama sterker voor de dag en keek Curaçao door doelpunten van Alberto Quintero Medina en Cecilio Waterman tegen een 2-0 achterstand aan.

In de slotfase ging Curaçao op zoek naar een belangrijk uitdoelpunt, dat voor een veel betere uitgangspositie voor de return zou zorgen. Die werd uiteindelijk gevonden: vier minuten voor tijd was het NEC’er Rangelo Janga die uit de rebound de 2-1 op het scorebord zette.

Wanneer Curaçao in de return alsnog over twee wedstrijden tegen Panama de beste blijkt te zijn, is de weg naar het WK in Qatar nog lang. Dan komt Curaçao namelijk in de finaleronde terecht met zeven andere teams, waaronder de Verenigde Staten, Costa Rica en Mexico. In die finaleronde zijn drie directe tickets naar het WK te verdienen. De nummer vier van die groep maakt nog kans door de intercontinentale play-offs te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.