Curaçao haalt Gorré als technisch directeur

Reacties

Dean Gorré (52) wordt de nieuwe technisch directeur van Curaçao. De voormalige bondscoach van Suriname gaat per direct aan de slag op het Caraïbische eiland.

Curaçao haalt Gorré als technisch directeur
© Pro Shots

Officieel zal Gorré de functie van technisch en development directeur gaan bekleden. Een nieuwe rol bij de voetbalbond van Curaçao, waarbij de voormalige speler van Feyenoord en Ajax zich op de jeugd zal richten.

Gorré zal zich per direct gaan focussen op het technisch beleid, het lokale voetbal en het verder ontwikkelen van de onder 9 tot en met onder 23 van de nationale jeugdselecties. Het nationale elftal, dat sinds afgelopen week onder leiding staat van Remko Bicentini, zal niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen.

Curaçao voerde in de voorbije periode gesprekken met meerdere kandidaten, maar raakte overtuigd van Gorré. ‘Dit is het ideale plaatje voor ons’, aldus Ramiro Griffith, voorzitter van de Curaçaose voetbalbond FFK. ‘Er loopt veel talent rond op het eiland en in Nederland met Curaçaose roots. De jeugd heeft de toekomst en met een goed beleid en een goede structuur moeten we een platform kunnen creëren voor jeugdige spelers om hun voetbaldroom te verwezenlijken. Met de aanstelling van Dean Gorré maken we een belangrijke stap in de goede richting.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.