Curaçao-doelman Pieter (31) plotseling overleden

Reacties

Jarzinho Pieter, doelman van Curaçao, is plotseling overleden. De 31-jarige doelman (die niet op bovenstaande foto staat) was met de nationale ploeg op Haïti, waar de ploeg in de nacht van dinsdag op woensdag een Nations League-duel speelt.

Curaçao-doelman Pieter (31) plotseling overleden

Pieter zat dit weekend nog bij de selectie toen Curaçao voor het eerst sinds 1950 een interland won tegen Haïti. Als reservedoelman achter Eloy Room kwam hij niet in actie. Naast het nationale elftal van Curaçao was Pieter doelman van landskampioen Vesta. Waar de keeper aan overleden is, is nog niet officieel bekend. Volgens de sportminister van Haïti, die het nieuws deelde op Twitter, zou het gaan om hartfalen. Hij is overleden in het spelershotel in Port-au-Prince.

Hoewel de voetbalbond van Curaçao het nieuws nog niet heeft bevestigd hebben verschillende voetballers al hun steun betuigd op social media. Ook Room, eerste doelman van Curaçao, herdenkt zijn teamgenoot met een video.

De CONCACAF, de voetbalbond voor teams uit Noord-Amerika en Midden-Amerika, heeft het nieuws wel bevestigd. Die laat tevens weten dat de voetbalbond van Curaçao, na overleg met de spelers, heeft laten weten de wedstrijd tegen Haïti gewoon te willen spelen. Er zal voor die wedstrijd, én bij de wedstrijden in de Nations League van de CONCACAF, een moment van stilte plaatsvinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.