Cultclub 1860 München begint aan wederopstanding

Reacties

1860 München heeft zich zondag verzekerd van promotie naar de Derde Bundesliga. Een klein jaar geleden was de club op sterven na dood, maar de wederopstanding is begonnen voor de landskampioen van 1966.

Cultclub 1860 München begint aan wederopstanding
Spits Sascha Mölders bleef 1860 München trouw na de degradaties in de afgelopen jaren. Met drie doelpunten in de play-offs en negentien in de reguliere competitie was hij de grote man achter de promotie van de club.

11 juli 2017, slechts twee dagen voor het begin van de Regionalliga, komt het verlossende woord uit Beieren: 1860 München is gered door investeerder Hasan Ismaik. Hij bereikt een akkoord met de club over achterstallige betalingen ter waarde van acht miljoen euro. 1860 München gaat niet failliet en kan dus starten op het vierde niveau.

Daarmee is er eindelijk iets positiefs te melden over 1860 München, dat 2017 een rampjaar mag noemen. Die Löwen degradeerden uit de Tweede Bundesliga en konden vervolgens geen licentie voor het spelen op het derde niveau van Duitsland bemachtigen. Een faillissement dreigde, maar investeerder Ismaik kwam over de brug met een flinke smak geld en zag 1860 München dit seizoen schitteren op amateurniveau.

Met duidelijke cijfers werd de voormalig topclub eerste in de Regionalliga Bayern, met negen punten voorsprong op het tweede elftal van Bayern München. 1860 München won 26 wedstrijden en eindigde het seizoen met een doelsaldo van +60. Via de eerste plaats dwong de formatie uit Beieren een finaleplek in de play-offs af.

Tegenstander in die eindstrijd was 1. FC Saarbrücken, de nummer één van de Regionalliga Südwest. Nadat op bezoek bij Saarbrücken met 2-3 werd gewonnen, was zondag het 2-2 gelijkspel in eigen huis voldoende om promotie naar de Derde Bundesliga te bewerkstelligen.

Schitterende beelden vanuit het Stadion an der Grünwalder Straße. Hoe populair 1860 München nog is, valt wel te zien aan de veldbestorming die plaatsvond nadat promotie een feit was.
Schitterende beelden vanuit het Stadion an der Grünwalder Straße. Hoe populair 1860 München nog is, valt wel te zien aan de veldbestorming die plaatsvond nadat promotie een feit was.

1860 München heeft nog een lange weg te gaan om weer te kunnen schitteren op het hoogste niveau in Duitsland, maar vanuit Italië hebben Die Löwen in ieder geval een mooi voorbeeld. Parma keert volgend seizoen terug in de Serie A, nadat de club een magische wederopstanding beleefde na het faillissement in 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.