CSKA Moskou ontdoet zich met moeite van PAOK

CSKA Moskou heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de laatste zestien van de Europa League. De Russen speelden in een ijskoud Luzhniki Stadion met 1-1 gelijk tegen PAOK Saloniki en dat was na de 1-0 winst in Griekenland genoeg om door te gaan.

De Russen namen ondanks de voorsprong uit de heenwedstrijd direct het initiatief. Vagner Love was enkele malen dichtbij de bevrijdende treffer, maar had zijn vizier onvoldoende opgepoetst. Na een half uur nam PAOK echter de wedstrijd in handen en zag Zlatan Muslimovic de paal raken. Na ruim een uur moest CSKA-goalie Igor Akinfeev naar de kant met een blessure en Sergei Chepchugov nam zijn plaats in.

Twee minuten later ging de goalie in de fout in samenwerking met Vasily Berezoetsky. Chepchugov speelde de verdediger matig aan en deze speelde nog beroerder terug zodat Muslimovic PAOK op voorsprong kon zetten. Tien minuten voor tijd haalde PAOK-goalie Dario Kresic Zoran Tosic neer in zijn eigen strafschopgebied en kon Love via een strafschop zijn ploeg naar de volgende ronde schieten. De Braziliaanse spits knalde echter op Kresic die zich gewonnen moest geven toen Sergei Ignashevich de rebound binnen tikte.

In de resterende tien minuten én zes minuten blessuretijd slaagde PAOK er niet meer in om de nog te scoren zodat de Russen doorgaan naar de 1/8 finale van de Europa League. Foto: VI Images