Crystal Palace verrast Man United in de Carling Cup

Manchester United is op het eigen Old Trafford verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale van de Carling Cup. Crystal Palace, dat op het tweede Engelse niveau speelt, was na verlenging met 2-1 te sterk.

Dat de Carling Cup niet de hoogste prioriteit heeft voor Manchester United bleek wel uit de opstelling. De basiself was fors op zijn kop gezet en dat was te zien aan het spel van de ploeg van Alex Ferguson. United speelde zeer matig en had grote moeite had met Crystal Palace dat in het Championship uitkomt.

Met name de negentienjarige buitenspeler Wilfried Zaha maakte een voortreffelijke indruk voor de fris spelende Londenaren. Na ruim een uur kregen de bezoekers de beloning voor het goede spel. Een fraaie actie gevolgd door een prachtig afstandsschot van Darren Ambrose (foto) zorgden daarvoor.

Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later ging Federico Macheda neer in het strafschopgebied van Palace door toedoen van Patrick McCarthy. De Italiaanse aanvaller zette zelf de gegeven strafschop om in een doelpunt.

Doordat Glenn Murray namens Crystal Palace vlak voor het einde van de reguliere speeltijd een kans miste moest verlenging uitkomst bieden. In de achtste minuut van de extra tijd vond Murray wel het net. Hij kopte een perfect genomen vrije trap van Ambrose tegen de touwen.

Man United ging in het vervolg hard op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde diverse hachelijke momenten op voor het doel van Crystal Palace. Maar enkele goede kansen voor Mame Diouf en met name Antonio Valencia werden niet in treffers omgezet zodat Crystal Palace zich verrassend bij de laatste vier van de Carling Cup plaatste.

In de halve finale komt Crystal Palace uit tegen Cardiff City, dat eveneens speelt in het Championship. Liverpool en Manchester City strijden om de andere finaleplaats. Foto: VI Images