Crystal Palace herenigt Cabaye en Pardew

Reacties

Yohan Cabaye verruilt Paris Saint-Germain voor Crystal Palace. De transfer betekent voor de Fransman een weerzien met manager Alan Pardew.

Crystal Palace herenigt Cabaye en Pardew

De Londenaren betalen volgens Engelse media zo'n vijftien miljoen euro voor de Fransman, een recordbedrag voor Crystal Palace. De 29-jarige Cabaye werkte bij Newcastle United tweeënhalf jaar samen met Pardew. De Engelse oefenmeester haalde de spelverdeler met de fluwelen traptechniek in 2011 naar The Magpies.  Daarvoor speelde de middenvelder voor Lille, zijn eerste profclub.

In januari 2014 nam Cabaye afscheid van Pardew en Newcastle. Parijs was de volgende bestemming voor de 37-voudige international. Bij het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain kwam de technisch begaafde Fransman tot 57 officiële optredens. Na anderhalf seizoen verruilt Cabaye de Franse landskampioen voor een terugkeer naar de Premier League.

Crystal Palace
Bij Palace gaat Cabaye zoals gezegd weer samenwerken met Pardew, die rond de jaarwisseling van Newcastle naar zijn Londense jeugdliefde vertrok. Zijn overstap naar het vertrouwde Selhurst Park was niet zonder succes, want hij leidde de degradatiekandidaat in de tweede seizoenshelft naar de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.