Cruz redt Internazionale in topper tegen Udinese opnieuw

Julio Ricardo Cruz heeft Internazionale opnieuw voor puntverlies behoed in de topper tegen Udinese. Napoli en Lazio blijven goed meedraaien in de Serie A na eenvoudige thuiszeges.

Internazionale-Udinese 1-0De voormalig Feyenoord-spits maakte in de laatste minuut de winnende treffer in de topper tegen Udinese. Internazionale mag zich tenminste een paar uur koploper noemen in de Serie A na de 1-0 overwinning op Udinese, dat voorafgaand aan de wedstrijd Internazionale op doelsaldo voorging.

De wedstrijd leek lang af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar Cruz voorkwam nieuw puntverlies voor de Nerazzurri. Uit een hoekschop diep in de blessuretijd dook de invaller koppend de 1-0 binnen, waardoor de landskampioen stadsgenoot AC Milan passeert op de ranglijst.

Dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Anorthosis Famagusta was Crus ook al belangrijk voor Internazionale. De Argentijn maakte die wedstrijd de 3-3 en voorkwam een blamage voor de landskampioen van Italië op Cyprus.

Napoli-Sampdoria 2-0Net als vorig seizoen won Napoli thuis met 2-0 van Sampdoria en opnieuw was Marcelo Zalayeta een van de doelpuntenmakers. De spits uit Uruguay scoorde zijn tweede van het seizoen en besliste de wedstrijd, nadat Daniele Mannini de thuisclub in de eerste helft al op voorsprong had gezet. Door de drie punten van vanmiddag is Napoli de nummer twee in de Serie A, op één punt van Internazionale.

Lazio-Siena 3-0Mauro Zarate was de man van de wedstrijd in Rome. De Argentijn schoot een vrije trap binnen en creëerde in de tweede helft de 2-0 en 3-0. Tommaso Rocchi zorgde in de slotfase voor beide treffers, waardoor Lazio zijn zevende zege van dit seizoen boekte. Na elf wedstrijden staat de club op de vierde plaats, met twee punten achterstand op de koploper.

Chievo-Juventus 0-2Juventus is in vorm. De club uit Turijn won tweemaal van Real Madrid in de Champions League en ook in de Serie A is La Vecchia Signora bezig aan een goede serie. De jarige Alessandro Del Piero opende vijf minuten voor rust de score uit een vrije trap en zag Vincenzo Iaquinta de wedstrijd acht minuten na rust beslissen. Juventus staat samen met Udinese op de vijfde plaats, met drie punten achterstand op Internazionale.