Cristiano Ronaldo zwijgt, mooiste goal in de Champions League

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cristiano Ronaldo zwijgt, mooiste goal in de Champions League

• Voor de verandering staat Cristiano Ronaldo eens niet in de spotlights vanwege zijn voetbalkwaliteiten. De Portugees werd dinsdag aangeklaagd wegens belastingontduiking, maar reageerde donderdag op 'veelzeggende' wijze. 'Soms is stil zijn het beste antwoord', luidt de beschrijving bij de foto die Cristiano Ronaldo op Instagram plaatste.

Sometimes the best answer it's to be quiet 🇵🇹

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

• De goal die Cenk Tosun voor Beşiktaş maakte in de Champions League is door fans gekozen tot mooiste doelpunt van het seizoen in het miljardenbal. De Turkse spits werkte tegen Benfica op schitterende wijze de 1-3 binnen. Met zijn goal versloeg hij onder meer Mario Mandzukic, die in de finale tegen Real Madrid met een geweldige omhaal scoorde. Bekijk hier de tien genomineerde goals op de website van de UEFA.

Alexis Sánchez is pas 28 jaar oud, maar lijkt wel heel graag met pensioen te willen bij Arsenal.

• Bijna alle voetballers zijn op vakantie, maar misschien is Zwolle volgend jaar ook een mooie bestemming. 

• Morgen start het EK Onder-21 in Polen. Bij de Engelse ploeg lijken ze er klaar voor, wat een goal! De treffer werd gemaakt door Jacob Murphy van Norwich City.

'De gedachten over wat er na mijn carrière komt zijn er steeds vaker en dat is ook een teken. Het einde nadert, dat is de realiteit.'
Arjen Robben (33) concentreert zich nog op het hier en nu. Veel verder wil de Oranje-international niet vooruit kijken, al is er het besef dat het mogelijk na nog een seizoen Bayern München gedaan is. (Kicker)

Federico Allende hangt een flinke straf boven het hoofd. De verdediger van Pacifico de General Alvear maakte na de verrassende bekeroverwinning op het grote Estudiantes via een lokaal radiostation doodleuk bekend dat hij een bizarre methode had toegepast om zijn tegenstander uit te schakelen. 'We wisten dat we er een vuile wedstrijd van moesten maken. Ik heb de aanvallers van Estudiantes met naalden geprikt', vertelde Allende, die zijn gereedschap in zijn scheenbeschermers had verstopt.

Estudiantes-aanvaller Juan Otero, een van de slachtoffers, had tijdens de wedstrijd al geklaagd bij de scheidsrechter over de prikactie van Allende. Die nam later zijn woorden terug. 'Het klopt niet, ik heb niet geprikt. Het was een fout van mij om er een grap over te maken. Die grap is vervolgens viral gegaan', aldus de verdediger tegen het Argentijnse Olé. Hij had namelijk alleen maar een knipoog willen maken naar de beschuldigingen uit de jaren zestig over het gebruik van naalden door Estudiantes.

'Ik concentreer me nu op Utrecht, maar als er iets uit de bus komt bij Nigeria, zou dat mooi zijn. Ik moet realistisch zijn. De concurrentie bij België is heel groot met Lukaku, Batshuayi, Origi, Benteke en nu ook Dimata. Ze zijn allemaal nog jong. Bij Nigeria zijn er ook topspitsen, maar daar komt misschien wel een plaatsje vrij.'
Cyriel Dessers, die NAC Breda verruilde voor FC Utrecht, heeft twee opties als international vanwege zijn Belgische vader en Nigeriaanse moeder. In Het Nieuwsblad laat hij blijken meer hoop te hebben op een loopbaan bij de Super Eagles dan bij de Rode Duivels.

'Ik heb maandenlang binnen gezeten, kon alleen krachttraining doen. Dat ging na een week of drie echt vervelen. Door zelf muziek te maken na de training kon ik mijn zinnen verzetten. Het gaf me een fijn gevoel.'
• Zijn revalidatie heeft Jürgen Locadia meer gebracht dan alleen zijn rentree in de PSV-hoofdmacht. De aanvaller putte op weg naar zijn herstel kracht uit de muziek en dat heeft geleid tot zijn eerste single. (PSV-magazine)

Olympique Nice heeft een dag een letter uit haar logo geschrapt. In het kader van de wereldbloeddonordag werd de O uit het embleem gelaten, waar andere Franse organisaties dat deden met de A en B. Die drie letters staan immers voor de bloedgroepen.

• Matthew Lentink (23) knipperde eerst even met zijn ogen en twijfelde aan de echtheid van de uitnodiging. Maar na enig onderzoek bleek de doelman van de Zeeuwse amateurclub Kloetinge toch daadwerkelijk vrijdag te worden verwacht in Barcelona voor een wedstrijd in Camp Nou. Dat alles nadat hij een jaar geleden zijn gegevens had ingevuld na het aanschaffen van een Barcelona-shirt.

'Ze hebben niet gevraagd naar mijn keeperskwaliteiten. Maar op basis van de training van zaterdag worden er twee gelijkwaardige selecties gemaakt. Ik neem mijn handschoenen dus maar mee, maar het maakt mij eigenlijk niet uit of ik moet keepen of voetballen in zo'n stadion', zegt Lentink tegen PZC. De goalie is bovendien een international met zijn zes interlands voor Aruba.

• In de jacht op de US Open Cup, de oudste nog bestaande bekerstrijd in het Amerikaanse voetbal, zorgde Luis Solignac voor een hoogstandje. Het was direct ook de treffer die Chicago Fire langs Saint Louis FC hield op weg naar de vijfde ronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.