Cristiano Ronaldo (38) met 54 doelpunten de topscorer van 2023

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft 2023 afgesloten met een rake kopbal tegen (en een zege op) Al-Taawoun. De 38-jarige aanvaller van Al-Nassr mag zich de topscorer van het kalenderjaar noemen.

Cristiano Ronaldo (38) met 54 doelpunten de topscorer van 2023
© Pro Shots

De treffer die Ronaldo zaterdagavond maakte, de 1-4 in blessuretijd, was zijn 54ste van het jaar. Geen speler maakte in de afgelopen twaalf maanden meer goals. In Europa eindigden Kylian Mbappé en Harry Kane allebei op 52 doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Ronaldo is het de vijfde keer dat hij in een kalenderjaar de meeste doelpunten maakt. Dat presteerde hij eerder in 2011 (60 doelpunten), 2013 (69 doelpunten), 2014 (61 doelpunten) en 2015 (57 doelpunten). Van de 54 doelpunten die hij dit jaar maakte waren er 34 in de Saudi Pro League. Verder was Ronaldo trefzeker in bekertoernooien en voor de Portugese nationale ploeg.

De critici zullen de meest recente topscorerstitel van Ronaldo ongetwijfeld de minste waarde geven. De vraag tot welk niveau je topscorers moet meerekenen, is gerechtvaardigd. Ronaldo zelf wil daar niets van weten en is er trots op dat hij dit op zijn 38ste nog heeft gepresteerd. '54 – ik zeg wel wanneer het afgelopen is!', schrijft hij bij een post op Instagram.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.