Cristiano bij drie beste schutters in historie van El Clásico

Reacties

Cristiano Ronaldo bezorgde Real Madrid zaterdagavond een 2-1 overwinning bij aartsrivaal Barcelona. De Portugees maakte met zijn winnende doelpunt progressie op de eeuwige topscorerslijst van El Clásico.

Cristiano bij drie beste schutters in historie van El Clásico

Voor Cristiano Ronaldo was zijn rake schot in de 85ste minuut het zestiende doelpunt als speler van Real in een officieel duel met Barcelona. Met dat aantal passeerde hij de Clásico-productie van clublegende Raúl (vijftien) en bezet hij nu de derde plek op de eeuwige topscorerslijst van de Spaanse klassieker. Alleen Lionel Messi (21 goals namens Barcelona) en Alfredo Di Stéfano (18, Real Madrid) scoorden vaker dan de sterspeler van De Koninklijke.

Van die zestien goals in El Clásico maakte Cristiano Ronaldo er liefst tien op vreemde bodem. Dat is er nog maar eentje minder dan het clubrecord dat al jaren in handen is van Paco Gento (elf goals buiten het eigen stadion). Als we ook alle spelers van Barcelona aan dit klassement toevoegen, heeft alleen Messi vaker gescoord in een uitwedstrijd (twaalf keer).

Cristiano Ronaldo staat nu op 29 doelpunten in La Liga dit seizoen, in 31 wedstrijden. Gerekend over alle competities staat de teller voor de Portugees bij de Madrilenen op 42 goals in 39 duels. Zijn totaalproductie voor Real behelst nu 355 goals in 339 officiële optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.