Crawley Town laat Engelse droom Verheijdt uitkomen

Reacties

Thomas Verheijdt heeft zijn avontuur in Engeland te pakken. De spits van MVV Maastricht heeft overeenstemming bereikt met Crawley Town. Bij de League Two-club gaat hij een driejarig contract tekenen.

Crawley Town laat Engelse droom Verheijdt uitkomen

Verheijdt, die met zijn late treffer in de play-offs de Maastrichtenaren langs SC Cambuur hielp, had zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland ondanks zijn nog tot 2018 doorlopende contract bij MVV. De aanvaller – fysiek sterk, goed met het hoofd en schuwt de duels niet – lijkt gemaakt voor het Engelse voetbal. Hij heeft in het verleden al eens een stage afgewerkt in Engeland en heeft nooit onder stoelen of banken ooit daar te willen spelen als hij die kans zou krijgen.

In Maastricht kreeg de spits zijn kans in het betaalde voetbal. In 2015 verruilde hij IJsselmeervogels voor de Limburgse Jupiler League-club. In twee seizoenen kwam hij tot 61 competitieduels en vijftien goals. Het voorbije seizoen maakte hij elf treffers. De laatste weken van de competitie en in de play-offs startte hij als reserve.

Verheijdt speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en ADO Den Haag, maar een profloopbaan leek er in eerste instantie niet in te zitten. Via Jodan Boys en IJsselmeervogels maakte hij de stap later alsnog.

Bij Crawley Town, dat afgelopen seizoen als negentiende eindigde in de League Two, is Harry Kewell onlangs aangesteld als nieuwe manager. Voor de voormalige Australische international en speler van Leeds United en Liverpool is de trainersbaan bij Crawley Town zijn eerste baan als eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.