Coutinho moet zich na 22.250 kilometer en nul minuten bewijzen bij Barça

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië haalde Philippe Coutinho weer bij de selectie als positief signaal richting de middenvelder, maar tot speelminuten kwam de Barça-speler niet. Coutinho heeft een flinke wereldreis achter de rug en moet het nu laten zien aan de nieuwe trainer.

Coutinho moet zich na 22.250 kilometer en nul minuten bewijzen bij Barça
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Espanyol
Espanyol

Coutinho heeft door blessureleed al ruim een jaar geen minuten gemaakt bij Brazilië. Deze interlandperiode leek het ervan te komen, toen Coutinho weer eens werd opgeroepen door Tite. De rechtspoot maakte de reis van Barcelona naar São Paulo voor de wedstrijd tegen Colombia en ging met selectie naar San Juan voor het duel met Argentinië. Een berekening levert op dat Coutinho zo'n 22.500 kilometer aflegde, maar hij kwam deze interlandperiode niet van de bank af.

In de komende periode moet Coutinho de nieuwe coach Xavi zien te overtuigen. De twee kwamen elkaar al eens tegen in Qatar, toen Xavi nog coach van Al-Sadd was en Coutinho een specialist bezocht na zijn zoveelste knieblessure. Inmiddels is de creatieve middenvelder weer helemaal fit en breekt een nieuwe periode aan. Barcelona staat zaterdagmiddag tegenover Espanyol in het eigen Camp Nou, dat is het officiële debuut van Xavi als Barça-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.