Coutinho leeft op: waarom hij geen spijt heeft van vertrek bij Barça

Reacties

Philippe Coutinho is ontzettend blij met zijn terugkeer in de Premier League. De smaakmaker was in zijn eerste drie optredens voor Aston Villa al vier keer direct betrokken bij een doelpunt. En dat is geen toeval.

Coutinho leeft op: waarom hij geen spijt heeft van vertrek bij Barça
© Pro Shots

Coutinho werd in januari door zijn oude ploeggenoot Steven Gerrard verleid om terug te keren naar Engeland. Bij het Villa van de Liverpool-legende hoopte de 29-jarige Braziliaan zijn oude vorm weer terug te vinden. De vorm waarmee hij in zijn vijf jaar bij Liverpool het publiek op Anfield regelmatig betoverde. 'We hebben veel gepraat voordat ik hierheen kwam', zegt Coutinho bij Sky Sports over zijn band met Gerrard. 'Hij vertelde over de club, de ambities hier en de supporters. Dit is wat ik wilde. Ik heb snel besloten en nu ik hier ben, ben ik erg gelukkig.'

De spelmaker is gehuurd van Barcelona, waar hij op een zijspoor was beland. In Camp Nou lukte het de 63-voudig international nooit om de verwachtingen waar te maken. Hij werd in het seizoen 2019/20 al verhuurd aan Bayern München en de nieuwe huurperiode bij Villa is voor Barça een manier om salariskosten te besparen. Coutinho heeft bij de Spaanse grootmacht nog een contract tot medio 2023. Een terugkeer in het shirt van Barcelona is onwaarschijnlijk.

Coutinho merkt dat de manier van spelen in Engeland hem simpelweg ook beter bevalt: 'De wedstrijden hier zijn zo intens. Dat spreekt me enorm aan. Ik moet me wel weer opnieuw aanpassen. Ik doe mijn best op het trainingsveld en probeer mee te gaan in de intensiteit. In Spanje is het spel anders. Bij Barcelona hadden we meer balbezit en meer controle, normaal gesproken kreeg ik daar ook meer tijd aan de bal. Dat is een verschil met de Premier League.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanwinst die woensdag met een doelpunt en twee assists uitblonk tegen Leeds United voelt zich op en buiten Villa Park weer geliefd. 'De mensen hier zijn erg aardig en respectvol tegen me als ik ze ontmoet op straat. Dat heb ik gemist. Alleen de weersomstandigheden heb ik niet gemist. Het is koud, maar de club is geweldig, net als het voetbal hier', aldus Coutinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.