Coutinho ging, Van Dijk en Alisson kwamen: 'Geen spijt van vertrek bij Liverpool'

Reacties

Philippe Coutinho vertrok in januari 2018 voor 145 miljoen euro van Liverpool naar Barcelona. Sindsdien ging het met Liverpool iets beter dan met Coutinho. Dat mag een understatement genoemd worden. Toch heeft de 27-jarige Braziliaan geen spijt van zijn keuze om Liverpool te verlaten.

Coutinho ging, Van Dijk en Alisson kwamen: 'Geen spijt van vertrek bij Liverpool'
© Pro Shots

'Liverpool doet het echt sensationeel goed. Ik heb daar zo veel vrienden en voormalig teamgenoten nog rondlopen. Ik ben gewoon heel blij voor ze. Ik kijk niet terug en heb ook geen spijt', vertelt Coutinho in gesprek met Sports Illustrated. De Braziliaan is hij niet verrast dat zijn oude ploeg zo goed presteert. 'Ze hebben een geweldig team en een fantastische manager. Ze hebben vorig jaar de Champions League al gewonnen dus het verbaast me niet dat ze het dit jaar ook zo goed doen.'

Barcelona betaalde in de winter van 2018 liefst 145 miljoen euro (exclusief bonussen) aan Liverpool en daarmee verkaste Coutinho van de Premier League naar La Liga. Een onverdeeld succes werd dat niet voor de 61-voudig international van Brazilië. Hoewel hij tot 21 goals in 76 wedstrijden kwam bij Barcelona werd hij nooit dé sterspeler die Barça binnengehaald dacht te hebben. Dit seizoen wordt Coutinho dan ook verhuurd aan Bayern München en ook daar moest hij het de laatste drie Bundesliga-wedstrijden doen met een invalbeurt.

Waar Coutinho dus niet imponeerde, daar deed zijn oude ploeg Liverpool dat in de tussentijd wel. The Reds wonnen de Champions League, wonnen de Europese Super Cup en pakten de wereldbeker. Ook de eerste landstitel sinds 1990 is aanstaande. Virgil van Dijk en Alisson Becker gelden als twee van de uitblinkers van het elftal van Jürgen Klopp en zij werden nota bene gehaald met het geld dat Coutinho opleverde. Waar Coutinho dus in januari 2018 vertrok voor zo'n 145 miljoen euro, daar arriveerde Van Dijk nog in dezelfde maand voor bijna 85 miljoen euro. Een paar maanden later, in de zomer van 2018, arriveerde ook Alisson, voor wie iets meer dan 60 miljoen euro betaald werd aan AS Roma.

Bayer München
Volgens verschillende media heeft Bayern München al besloten Coutinho na het seizoen niet definitief over te nemen. De Rekordmeister zou in dat geval 120 miljoen euro moeten overmaken aan Barcelona en dat wil de club niet. Het is achteraf dus makkelijk om te stellen dat Coutinho misschien beter op Anfield had kunnen blijven. 'Ik heb een ander pad genomen. Zoals veel anderen beleef ik mijn eigen reis. Ik focus me erop, net als Liverpool ook doet, om mijn eigen dromen te verwezenlijken. Ik ben blij met wat ik in het verleden heb gedaan, vanaf nu kan ik alleen nog maar vooruit kijken.'

Spelersprofiel

Philippe Coutinho


Geboortedatum:
12 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Rio de Janeiro
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Al Duhail SC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.