Courtois weigert excuses aan te bieden en zorgt voor Belgisch hoofdpijndossier

Reacties

Het is nog maar de vraag of Thibaut Courtois ooit nog het doel van het Belgische nationale team zal verdedigen.

Courtois weigert excuses aan te bieden en zorgt voor Belgisch hoofdpijndossier
© Pro Shots

Een maand geleden verliet hij het kamp van De Rode Duivels omdat hij de aanvoerdersband in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk (1-1) moest laten aan Romelu Lukaku. Courtois zou de band krijgen in het daaropvolgende duel met Estland, maar toen was hij al vertrokken. De 31-jarige doelman van Real Madrid klaagde over een gebrek aan respect vanuit de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco.

Volgens Het Nieuwsblad heeft er inmiddels nog steeds geen verzoenend gesprek plaatsgevonden en dus begint men in België zich zorgen te maken. 'Courtois zal niet zomaar mea culpa aanbieden en Tedesco gaat ook niet buigen', schrijft de krant. 'Tedesco wordt daarbij gesteund door Frank Vercauteren. De technisch directeur van de voetbalbond is een aimabele, maar zeer principiële man. Een speler – wie dan ook – privileges gunnen is not done.'

Dat er veel besproken moet worden bij een eventueel verzoeningsgesprek is duidelijk. Courtois zou extra getergd zijn geweest omdat vaste keeperstrainer Erwin Lemmens - die op zijn bruiloft als eregast werd behandeld - bij de aanstelling van Tedesco pardoes aan de kant werd geschoven na tien jaar trouwe dienst. Aan de andere kant zouden ploeggenoten bij België zich hebben gestoord aan 'het hautaine gedrag' van Courtois.

De kwestie zou uitgepraat moeten zijn voor september, wanneer België aantreedt tegen Azerbeidzjan en Estland in de EK-kwalificatie. In poule F staat België momenteel tweede, op drie punten achterstand van Oostenrijk, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Ondertussen ruikt Matz Sels (31) zijn kansen. De sluitpost van Strasbourg mocht bij afwezigheid van Courtois opdraven in de laatste interland tegen Estland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.