Courtois maakt pikante transfer naar Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zich versterkt met Thibaut Courtois. De Belgische doelman komt over van Chelsea en keert zodoende terug in Spanje, waar hij drie seizoenen speelde voor Atlético Madrid.

Courtois maakt pikante transfer naar Real Madrid

Real Madrid meldt dat Courtois voor zes jaar zal tekenen. Donderdag vindt de medische keuring plaats en om 13.00 uur wordt hij gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu.

Courtois (26) is de tweede aankoop van Julen Lopetegui, die sinds begin juni de nieuwe trainer is bij Real. Eerder haalde de Spanjaard al Álvaro Odriozola naar de hoofdstad. Daartegenover staat het vertrek van Cristiano Ronaldo. Real Madrid betaalt naar verluidt zo'n 35 miljoen euro voor de goalie. Als onderdeel van de transfer verhuist Mateo Kovacic voor een seizoen op huurbasis naar Chelsea.

In 2015 hoopte De Koninklijke al een Premier League-keeper aan te trekken, maar een deal met David de Gea en Manchester United viel in het water. Het papierwerk was te laat binnen bij de Spaanse voetbalbond, waardoor de transfer afketste. Nu heeft Real Madrid, waar de afgelopen jaren Keylor Navas het doel verdedigde, alsnog beet met Courtois.

Thibaut Courtois als piepjonge doelman in actie voor Atlético Madrid.
Thibaut Courtois als piepjonge doelman in actie voor Atlético Madrid.

Chelsea haalde Courtois in 2011 weg bij RC Genk. De Londenaren konden toen nog beschikken over Petr Cech en dus verhuurden ze de Belg drie seizoenen aan Atlético. Daar speelde Courtois in totaal 154 officiële duels, waarin hij veel indruk maakte. Nu stapt Courtois dus over naar de grote rivaal van Atleti.

De afgelopen vier jaar stond de doelman onder de lat bij Chelsea, waarvoor hij precies evenveel officiële wedstrijden speelde als voor Atlético. In Engeland won hij de Premier League tweemaal, met Atlético Madrid werd hij landskampioen in het seizoen 2013/14. Bij het nationale elftal van België is Courtois eerste doelman. Met De Rode Duivels pakte hij de bronzen plak op het WK in Rusland.

Opvolger
Chelsea heeft met Kepa Arrizabalaga, die overkomt van Athletic de Bilbao, al een opvolger voor Courtois binnen, hoewel The Blues de komst van de Spanjaard nog niet hebben bevestigd. De Basken meldden woensdag dat de gelimiteerde afkoopsom van 80 miljoen euro in het contract van de Spaanse sluitpost is betaald. Kepa wordt daarmee de duurste keeper ooit.

Spelersprofiel

T. Courtois


Geboortedatum:
11 mei 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Bree
Nationaliteit
België
Lengte:
2,00 m
Gewicht:
96 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.