Courtois heeft flinke kritiek op troostfinale: 'Een oefenwedstrijdje'

Na de nederlaag tegen Frankrijk is België veroordeeld tot het spelen van de troostfinale in de Nations League, voor keeper Thibaut Courtois voelt het letterlijk als een veroordeling. De goalie heeft absoluut geen zin in de wedstrijd tegen Italië.

België
België
2 - 3
Frankrijk
Frankrijk

België leek nog hard op weg naar de finale, maar gaf een 2-0 voorsprong weg tegen de Fransen. In extra tijd maakte Theo Hernández de winnende, wat leidde tot frustratie bij Courtois. 'Ik ben ontgoocheld, gefrustreerd, alles. Als je 2-0 voor staat, mag je dat nooit meer weggeven.'

Zondag wordt de finale tussen Spanje en Frankrijk afgewerkt, maar daarvoor strijden Italië en België om de derde plek. Een strijd zal het volgens Courtois niet worden. 'Die wedstrijd? We gaan spelen voor niets. Derde of vierde in de Nations League, daar ligt niemand wakker van. Dat duel gaat nergens om, ik weet niet eens waarom we überhaupt gaan spelen. Het is een oefenwedstrijdje', sprak Courtois zich fel uit.

Bondscoach Roberto Martínez denkt dat zijn team misschien te veel dacht aan de finale. 'Onze eerst helft was buitengewoon. We waren zo zelfverzekerd en het ging zo makkelijk. In de tweede helft speelden de emoties mee, misschien dachten we iets te veel aan de finale. Daardoor hebben we niet gedaan wat we moesten doen. Toch vind ik het wreed om een wedstrijd op deze wijze te verliezen.' In tegenstelling tot zijn keeper ziet Martínez wel het nut van de troostfinale. 'Het is een goed moment om veerkracht te tonen. Over dertien maanden is het WK en elk duel is weer een gelegenheid om ons niveau te laten zien.'