Countdown naar WK 2010: nog 90 dagen - Zenga

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het WK 2010 in Zuid-Afrika op 11 juni, vandaag over 90 dagen.

De Italiaanse doelman Walter Zenga vestigde tijdens het WK 1990 een fraai record. De sluitpost, destijds boegbeeld van Internazionale, hield in vijf opeenvolgende eindrondeduels de nul. Zenga deed dat tijdens de groepswedstrijden tegen Oostenrijk (1-0), Verenigde Staten (1-0) en Tsjecho-Slowakije (2-0) en herhaalde dat in de achtste finale tegen Uruguay (2-0) en de kwartfinale tegen Ierland (1-0). Pas in de halve finale tegen Argentinië (1-1) moest Zenga voor het eerst tijdens het toernooi de gang naar het net maken.

De rake kopbal van de Argentijnse spits Claudio Caniggia in de 67ste minuut (de gelijkmaker) bracht de reeks zonder tegentreffers van Zenga op een totaal van 517 minuten, een record dat nog altijd fier overeind staat.

Italië kreeg ook in de troostfinale tegen Engeland (2-1 zege) nog een doelpunt om de oren, zodat het totaal aantal tegengoals uitkwam op twee in zeven wedstrijden. De Azzurri kregen ook tijdens de WK-eindronde van 2006 in Duitsland maar twee treffers te verwerken in zeven wedstrijden. <br /><br />