Costa Rica in ban van vermeend complot Navas en Ruiz

Reacties

Het Costa Ricaanse voetbal is in de ban van een rel rond de nationale ploeg in 2014. Een vermeend complot tegen bondscoach Jorge Luis Pinto komt met alle details aan de orde in de rechtszaak van Keylor Navas, Bryan Ruiz en Celso Borges.

Costa Rica in ban van vermeend complot Navas en Ruiz
© Pro Shots

Navas, Ruiz en Borges zouden in 2014 bewust drie interlands hebben willen verliezen om zich te ontdoen van Pinto. Het drietal had namelijk vernomen dat er een clausule in het contract van de bondscoach stond dat die bij een serie van drie nederlagen moest vertrekken.

Na recente uitspraken van gewezen bondsdirecteur Adrián Gutiérrez over deze vermeende samenspanning tegen Pinto stapten Navas, Ruiz en Borges naar de rechter. De drie spelers ontkennen het complot en willen hun naam zuiveren. Ze eisen een schadevergoeding wegens laster.

Verschillende betrokkenen, onder wie Navas, hebben een verklaring afgelegd. Pinto kwam ook aan het woord in de rechtszaak. De Colombiaanse coach sprak tegen dat er een dergelijke clausule in zijn contract stond. 'Ik zal zulke contracten nooit tekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.