Corona-virus heeft mogelijk ook gevolgen voor Barcelona en Inter

Reacties

De gevolgen van de uitbraak van het Corona-virus in Italië blijven mogelijk niet beperkt tot de Serie A. Ook Barcelona en Internazionale zullen in aanloop naar hun Europese wedstrijden de maatregelen van de Italiaanse overheid gaan merken.

Corona-virus heeft mogelijk ook gevolgen voor Barcelona en Inter
© Pro Shots

Vier wedstrijden in de Serie A zijn zondag afgelast. Het gaat om Internazionale – Sampdoria, Atalanta Bergamo – Sassuolo, Hellas Verona – Cagliari en Torino – Parma. Alle sportieve evenementen in de regio's Lombardije en Veneto gaan niet door.

Daar blijft het mogelijk niet bij. Volgens de Italiaanse kranten La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport is de kans groot dat de thuiswedstrijd van Inter tegen Ludogorets in de Europa League donderdag achter gesloten deuren wordt gespeeld. Het duel uitstellen is vanwege de volle speelkalender van Inter niet mogelijk en dan blijven er twee opties over: zonder publiek in Stadio Giuseppe Meazza of spelen op neutraal terrein.

Ook Barcelona zou gaan merken dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen in Italië. De Catalanen reizen maandag af voor het uitduel in de Champions League tegen Napoli. Hoewel Napels niet in een 'risicovolle' regio ligt, worden de spelers van Barça volgens ESPN wel medisch getest. Als een speler bijvoorbeeld een hoge temperatuur of griepverschijnselen heeft, moet hij mee naar het ziekenhuis. Die richtlijn heeft het Italiaanse ministerie van volksgezondheid opgesteld.

Di 25 feb. 2020

Do 27 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.