'Corona-ellende voor Suárez: definitieve streep door pikant weerzien met Barça'

Reacties

Atlético Madrid neemt het zaterdag op tegen Barcelona, maar uitgerekend Luis Suárez zal daar niet bij zijn. Volgens Spaanse media heeft hij wederom positief getest op het coronavirus, waardoor hij de saillante clash tegen zijn oude club moet missen.

'Corona-ellende voor Suárez: definitieve streep door pikant weerzien met Barça'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Suárez speelde zes seizoenen voor Barça, voordat hij deze zomer aan de kant werd geschoven. In een bijzonder roerige periode bij de Catalanen gaf de nieuwe trainer Ronald Koeman hem te kennen dat de ex-Ajacied waarschijnlijk niet veel zou gaan spelen, Suárez zelf haalde uit naar het bestuur, en uiteindelijk besloot de Uruguayaan naar Atlético te vertrekken. Op dat moment zal hij zaterdag 21 november direct omcirkeld hebben: het treffen tussen zijn nieuwe en oude werkgever, in het Estadio Wanda Metropolitano.

Van een saillante clash in de La Liga-kraker komt het nu echter niet, want Suárez is besmet met het coronavirus. Hoewel Atlético het nieuws nog niet heeft bevestigd, melden meerdere media dat hij in ieder geval de competitiewedstrijd van zaterdag moet laten schieten. Mogelijk mist hij drie wedstrijden.

Suárez is momenteel op pad met de nationale ploeg, waar hij twee dagen geleden (een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië) positief werd bevonden. Dat gold ook voor zijn landgenoot Rodrigo Muñoz, de twee gingen direct in quarantaine en hoopten dat een tweede test zou uitwijzen dat ze alsnog negatief waren.

Nadat eerder al opdook dat er nog meer spelers van Uruguay besmet waren geraakt, leek dat al onwaarschijnlijk. Nu blijkt dat die tweede test van Suárez inderdaad eveneens positief is, en dat hij zaterdag dus hoe dan ook niet inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.