Córdoba doet Heerenveen pijn en helpt Go Ahead ronde verder

Na drie nederlagen op rij in de Eredivisie heeft Go Ahead Eagles dinsdag in het toernooi om de TOTO KNVB-beker vertrouwen getankt. De formatie van trainer Kees van Wonderen was in de achtste finale te sterk voor SC Heerenveen.

sc Heerenveen
0 - 1
Go Ahead Eagles

Heerenveen zal met een zure nasmaak op de start van 2022 hebben teruggekeken. Op bezoek bij FC Twente ging lang niet alles goed, maar had Heerenveen lange tijd zicht op minimaal een punt. Een keepersblunder van Xavier Mous leidde echter een 2-0 nederlaag in. Thuis tegen Go Ahead Eagles was het tijd om te herstellen, maar de ploeg die in de Eredivisie de laatste drie wedstrijden verloor kwam op voorsprong in Friesland.

Eerst was het echter doelman Andries Noppert die Go Ahead op de been hield. De doelman kreeg een kans in het bekertoernooi en hield Anthony Musaba na tien minuten van scoren af. Vijf minuten later was het raak voor de Deventenaren. Luuk Brouwers gaf voor vanaf de rechterkant en Iñigo Córdoba kopte raak in de rechterhoek. Mous had geen antwoord, maar voorkwam even later wel de 0-2 van de Spanjaard. Bij Heerenveen draaide het niet. De Friezen speelden stroperig.

Dat zag ook trainer Johnny Jansen, die de tegenvallende Benjamin Nygren in de rust achterliet in de kleedkamer. Siem de Jong, die tegen Twente nog grotendeels onzichtbaar was, kwam in de ploeg. Echt dichtbij kwam Heerenveen echter niet. Noppert redde op een kopbal van Henk Veerman en een schot van Filip Stevanovic. Aan de andere kant raakte Philippe Rommens de paal namens Go Ahead. De ploeg van Van Wonderen hield uiteindelijk stand en plaatste zich zo ten koste van Heerenveen voor de kwartfinale.