Conference League-duel in Finland stilgelegd na winterpret op de tribunes

Reacties

Dat voetbalwedstrijden stilgelegd kunnen worden voor het gooien met vloeistoffen, hoeven we de Nederlandse voetballiefhebber niet meer uit te leggen. Maar ook het smijten met bevroren water kan niet door de beugel, zo leerden we bij het Conference League-treffen tussen HJK Helsinki en Aberdeen.

Conference League-duel in Finland stilgelegd na winterpret op de tribunes
© X Archie Rhind-Tutt
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Schotse bezoekers – woonachtig aan de Noordzee en ook echt niet voor een kleintje vervaard – zaten te rillen van de kou in Helsinki, waar het vroor en sneeuwde. Uit baldadigheid, beide ploegen waren immers toch al uitgeschakeld, besloten ze dan maar om met sneeuwballen te gaan gooien, onder meer de doelman van HJK kreeg de volle laag. De Kosovaarse arbiter Genc Nuza vond het niet grappig en legde de wedstrijd even stil.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook liet de leidsman de stadionspeaker omroepen dat de wedstrijd bij verdere baldadigheden definitief gestaakt zou worden. Dat bleef de klappertandende toeschouwers in Finland bespaard. Het duel om des keizers baard werd in de tweede helft nog wel voor langere tijd onderbroken om het speelveld min of meer speelvrij te maken, uiteindelijk eindigde het duel in 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.