Olympique Lyon en Olympique Marseille houden het spannend achter koploper Paris Saint-Germain. Beide clubs wonnen woensdagavond hun duel.

Dijon
Dijon
0 - 3
Olympique Lyonnais

Afgelopen weekend werd Memphis al na een uur naar de kant gehaald tijdens het duel met Marseille (4-2 winst), enkele dagen later begon de Oranje-international op de bank. Trainer Bruno Genesio gaf de voorkeur aan aanwinst Moussa Dembélé. Memphis zat samen met Kenny Tete op de bank. De rechtsback zat weer eens bij de selectie, de laatste keer dat hij op de bank zat bij Lyon was tijdens het duel met OGC Nice, eind augustus.

De vervanger van Memphis liet zich zien tegen Dijon en stond al binnen twintig minuten op twee goals. Dembélé maakte beide doelpunten van dichtbij. Toen Martin Terrier een kwartier later voor de 0-3 zorgde, was de wedstrijd tussen de middenmoter en de nummer twee wel gespeeld. Zelfs met tien man kwam de zege van Lyon niet meer in gevaar. Lucas Tousart kreeg na ruim een uur zijn tweede gele kaart, maar dat deerde de club dus niet. Memphis viel zes minuten voor tijd in en kreeg nog kansen, maar scoorde niet.

Olympique Marseille
3 - 2
Strasbourg
Strasbourg

Na de nederlaag op bezoek bij Lyon kende Marseille opnieuw een valse start in de Ligue 1. Kenny Lala opende na een half uur de score voor Strasbourg. Marseille kwam de klap ditmaal wel te boven, al voor rust kwam de thuisclub op voorsprong. Dimitri Payet benutte een penalty, Morgan Sanson schoot vlak voor de pauze hard binnen.

In de tweede helft werd het nog even spannend in de havenstad, omdat Jordan Amavi al vroeg rood kreeg. De verdediger van Marseille raakte met zijn gestrekte been zijn tegenstander in de zij en mocht direct vertrekken. Marseille, met Kevin Strootman de hele wedstrijd binnen de lijnen, hield echter stand. Vlak voor tijd leek het nog mis te gaan door een late goal van Nuno Da Costa, maar Valère Germain redde de dag met de 3-2.

Omdat zowel Lyon als Marseille won staan beide clubs op dertien punten uit zeven wedstrijden. Paris Saint-Germain blijft koploper, de hoofdstedelingen zijn nog foutloos na zes duels.