Coleman en Ramsey watertanden van 'gigantisch duel'

Reacties

Voor Wales breken spannende tijden aan, het EK-kwalificatieduel met België van vrijdagavond wordt cruciaal. Bondscoach Chris Coleman en middenvelder Aaron Ramsey hebben er zin in en hopen dat de komende wedstrijden nóg belangrijker worden.

Coleman en Ramsey watertanden van 'gigantisch duel'

Beide landen treffen elkaar vanaf 20.45 uur in Cardiff. België staat bovenaan in Groep B, het houdt Wales slechts op doelsaldo achter zich. Israël volgt op twee punten. Voor de Welshmen lonkt zodoende een deelname aan het EK, hetgeen een behoorlijk unieke prestatie zou zijn: het land was op het WK 1958 voor de eerste en enige keer aanwezig op een eindtoernooi.

Ramsey verwees in aanloop naar België-thuis naar de kwalificatiereeks voor het EK 2004, toen Wales het toernooi in de play-offs nipt misliep. 'Dit wordt voor deze generatie internationals de belangrijkste wedstrijd ooit', voerde hij de druk wat op. 'We zijn niet bang voor België, dat ben ik nooit voor een tegenstander. Als we allemaal doen wat we kunnen, maken wij het ieder land ter wereld lastig.'

Ook bondscoach Coleman (foto) werd gevraagd naar hoe belangrijk het treffen met De Rode Duivels wordt. Zijn antwoord: 'Het wordt een gigantisch duel. Dit is wat we willen', toonde ook hij zich vol vertrouwen. 'We hebben altijd gezegd dat we ons in uitverkochte stadions willen meten met de beste landen ter wereld en geschiedenis willen schrijven.'

Wat hem betreft is vrijdag echter slechts een opstapje naar grotere successen. 'Hopelijk worden de wedstrijden vanaf nu alleen maar groter en groter. Met ieder resultaat dat we halen, wordt de volgende wedstrijd belangrijker.' Zich daarvoor verstoppen doet Coleman niet. 'We omarmen het. Hoe vaker je dit soort wedstrijden speelt, hoe beter je wordt. Nogmaals: dit is wat we willen', herhaalde hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.