Cocu wil niets weten van razendsnel vertrek bij Fenerbahçe

Reacties

Phillip Cocu hoopt dat zijn avontuur bij Fenerbahçe nog lang zal duren. De coach staat na een teleurstellende start al hevig onder druk, maar benadrukt op de clubwebsite dat hij weigert om de handdoek in de ring te gooien.

Cocu wil niets weten van razendsnel vertrek bij Fenerbahçe

Cocu maakte deze zomer de overstap van PSV naar Fenerbahçe en tekende eind juni een driejarig contract in Istanbul. Onder zijn leiding slaagde Fener er niet in om de groepsfase van de Champions League te bereiken (Benfica was in de derde voorronde te sterk) en werden twee van de eerste drie competitiewedstrijden verloren.

Cocu ligt twee maanden na zijn komst al onder vuur. Deze week werd er gesuggereerd dat de coach erg ongelukkig is in Istanbul en dat hij erover nadacht om op te stappen. Cocu maakt echter duidelijk dat hij daar helemaal niet mee bezig is en dat hij nog lang bij Fenerbahçe wil blijven.

'Ik ben niet iemand die snel opgeeft', benadrukt de oefenmeester op het digitale thuis van zijn werkgever. 'Ik ben er erg trots op dat ik hier mag werken. Veranderingen hebben altijd tijd nodig. Ik heb daar veel over gesproken met de bestuurders en samen proberen we de problemen die we tegenkomen op te lossen. Het belangrijkste is dat we hard werken aan het formeren van een goed team.' Daarbij verwijst Cocu ook naar de transfermarkt, die vrijdag zijn deuren sluit. De coach zou graag nog een paar versterkingen zien komen.

Cocu vraagt voor de komende thuiswedstrijd tegen Kayserispor van aankomende zaterdag om de steun van de fans. 'Natuurlijk zullen we ons veel beter voelen bij een goed resultaat. Het is normaal dat je ongelukkig bent als je niet wint', vertelt Cocu. 'Als we hard werken, zal dat succes opleveren. Dit is een grote club en we hebben veel kwaliteit in de selectie zitten. In moeilijke tijden moeten we samen zijn. Het is zoals onze president het altijd zegt: Wees een familie, werk samen als een familie. We hopen daarom dat de fans ons zaterdag, en verder in het seizoen, zullen steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.