Cocu slikt met Derby County weer puntenverlies, maar blijft ongeslagen

Phillip Cocu heeft op bezoek bij Stoke City weer puntenverlies geleden met Derby County. Voor de tweede wedstrijd op rij kwamen The Rams niet verder dan een gelijkspel.

Stoke City
Stoke City
2 - 2
Derby County

Phillip Cocu is het seizoen in het Championship prima begonnen. De Nederlander won twee weken geleden de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Premier League-degradant Huddersfield Town (1-2) en de tweede wedstrijd werd in eigen huis doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Swansea City. Op bezoek bij Stoke City, dat nog geen enkel punt verzamelde in de eerste twee wedstrijden van het seizoen, waren de drie punten echter weer hartelijk welkom.

De derde wedstrijd van het seizoen ging in elk geval voortvarend van start voor de ploeg van de Nederlandse coach. Martyn Waghorn had slechts twee minuten nodig om de bezoekende ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Derby County, met Nederlanders Kelle Roos en Florian Jozefzoon in de basis, deelde Stoke City daarmee opnieuw een tik uit.

Stoke City, dat de eerste twee wedstrijden verloor van Queens Park Rangers (1-2) en Charlton Athletic (3-1), herstelde zich echter uitstekend van die nieuwe domper. The Potters richtten zich op, zetten aan en kregen loon naar werken. Liam Lindsay bekroonde na ruim een halfuur de jacht op de gelijkmaker: 1-1.

Eerste achterstand
Cocu moest in de tweede helft ook de eerste achterstand van het seizoen incasseren. Scott Hogan maakte zijn eerste goal in dienst van Stoke City, maar zag tot zijn grote spijt dat zijn goal een kwartier later ook weer teniet werd gedaan. George Evans werd namens de ploeg van Cocu neergehaald binnen de zestienmeter en het was Waghorn die vervolgens koeltjes bleef vanaf elf meter: 2-2.

Aan die stand veranderde niets meer, omdat Stoke City-doelman Jack Butland een hattrick van Waghorn met een uitstekende redding wist te voorkomen. En dus blijft Cocu ongeslagen als coach van Derby County. Op bezoek bij het tot zaterdag nog puntloze Stoke City had de voormalige coach van PSV wellicht op meer gehoopt.