Cocu: 'Locadia is een spits, dat weet iedereen'

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu kan dinsdagavond een beroep doen op aanwinst Maxime Lestienne. De Belg is gehaald als linksbuiten, de positie waar Jürgen Locadia tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog speelde. Volgens Cocu moet Locadia zich echter nog altijd richten op de spitspositie.

Cocu: 'Locadia is een spits, dat weet iedereen'

De oefenmeester blikte op De Herdgang vooruit op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, die om 18.30 uur begint. Gevraagd naar de inzetbaarheid van Lestienne, die de laatste weken nog niet helemaal fit was, antwoordde Cocu: 'Hij is fit, anders zat hij ook niet bij de selectie.' De verwachting is dat hij gaat spelen als linksbuiten.

Tegen FC Groningen, toen PSV met 3-0 won, speelde Locadia daar nog. Hij ziet zichzelf echter als pure spits en liet tijdens de voorbereiding weten dat Cocu hem heeft verzekerd dat hij zich op die positie mag richten. Dat is niet veranderd, aldus de trainer. 'Maar je richten op een bepaalde positie, wil niet zeggen dat je niet af en toe ook op een andere positie moet spelen.'

Locadia zelf baalt van het feit dat hij tweede viool speelt achter de nieuwe aanvoerder Luuk de Jong, en speelt liever niet op de flank. 'Hij is een spits, dat weet iedereen', sprak Cocu. 'Hij gaat op die positie vol de concurrentie aan, daar werken we iedere dag keihard aan. Het teambelang gaat boven dat van het individu. En Jürgen heeft in het verleden al bewezen dat hij ook op die plek, op zijn eigen manier, belangrijk kan zijn en doelpunten kan maken.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.