Cocu ergert zich aan PSV: 'Belangrijke punten verloren'

Reacties

Phillip Cocu had het idee dat zijn spelers tijdens het duel met SC Heerenveen (1-1) met hun hoofd al bij de krakers tegen Atlético Madrid en Ajax waren. Vooral de eerste helft van het duel vond hij ver beneden peil.

Cocu ergert zich aan PSV: 'Belangrijke punten verloren'

Cocu kon zich tijdens de eerste helft niet aan de indruk onttrekken dat zijn spelers met hun aandacht gedeeltelijk ergens anders waren. 'Ik heb daar in de rust naar gevraagd', zei hij tegen FOX Sports. 'Het mag niet zo zijn dat je minder speelt, doordat je met je gedachten ergens anders bent. De spelers hadden ook wel het idee dat het scherper kon. De tweede helft was vervolgens beter qua houding, maar het was niet genoeg om te winnen', analyseerde hij.

Cocu ergerde zich in de eerste helft groen en geel aan PSV. 'We vochten tegen onszelf, leden veel balverlies en hadden veel onzuiverheden. We liepen achter de feiten aan. Nadat wij op 1-1 kwamen had ik nog wel het idee dat er nog meer in zat, maar onze eindpasses waren te slordig.'

Door de misstap raakt PSV de koppositie kwijt als Ajax zondag thuis van NEC wint. Bovendien staat volgende week zondag de topper tussen PSV en Ajax op het programma. 'We hebben heel belangrijke punten verloren, maar dat verandert niets aan het duel van volgende week. We gaan dan spelen om te winnen. Het zal dan wel beter moeten dan vandaag', sloot Cocu af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.