Cluj is onverbeterlijke drinkebroer Tamas al na vijf dagen zat

Het huwelijk van verdediger Gabriel Tamas en de Roemeense topclub CFR Cluj heeft minder dan een week standgehouden. De mandekker is al na vijf dagen ontslagen vanwege openbare dronkenschap.

Cluj is onverbeterlijke drinkebroer Tamas al na vijf dagen zat

Tamas tekende vorige week een contract bij Cluj. Om dat heuglijke feit te vieren, ging de 29-jarige verdediger een avondje stappen met zijn nieuwe ploeggenoot Florin Costea. Tijdens dat uitje liet Tamas de drank zich goed smaken; iets té goed, want in dronken toestand maakte hij ruzie in een café.

En daarvoor hadden ze Tamas bij Cluj nog zó gewaarschuwd. De verdediger staat namelijk te boek als de Paul Gascoigne van Roemenië, en dat is niet vanwege zijn fluwelen balbehandeling. Integendeel zelfs: de ex-speler van West Bromwich Albion en AJ Auxerre staat bekend als een notoire drinkebroer.

In 2011 werd Tamas vanwege zijn strapatsen al eens uit het Roemeense elftal verbannen. Aan de vooravond van een interland besloot Tamas het met ploeggenoot Adrian Mutu op een zuipen te zetten. Zowel Mutu als Tamas kreeg een levenslange verbanning opgelegd, maar deze werd al na drie wedstrijden opgeheven.

Stomdronken inbraak

Afgelopen zomer maakte de 63-voudig international het nog bonter. Na een zware avond stappen probeerde hij stomdronken in te breken (zie onderstaand filmpje) in een appartementencomplex in Boekarest. Geschrokken bewoners alarmeerden de politie, die de ladderzatte international slapend terugvond op één van de galerijen van het  complex. Eenmaal wakker vloog Tamas één van de agenten aan, waarna hij werd ingerekend en op het politiebureau zijn roes mocht uitslapen. Niet lang daarna werd het nog doorlopende contract van Tamas bij West Bromwich Albion ontbonden.

Vorige week ging Tamas weer ver over de schreef. De toen nog clubloze voorstopper was wederom tot diep in de nacht op stap geweest met Mutu, waarna het hem wel passend leek zijn peperdure Rolex (waarde 18.000 euro) in een rivier te gooien. Niet lang daarna ging Tamas een vuistgevecht aan met Daniel Pancu, een aanvaller van Dinamo Boekarest. Volgens  Roemeense media was Mutu de 'scheidsrechter' tijdens de knokpartij, die volgens Tamas ontstond omdat hij wilde demonstreren hoe hij tijdens luchtduels normaal gesproken zijn ellebogen gebruikt.

Diezelfde week kreeg Tamas CFR Cluj zo gek om hem een contract aan te bieden. Tamas liet zich tijdens zijn presentatie enthousiast uit over zijn nieuwe werkgever, die slechts vijf dagen nodig had om erachter te komen dat Tamas zijn oude gewoonten waarschijnlijk nooit af zal leren.

Bekijk hier al onze video's