Cluj bedwingt Chelsea en Roma klopt rood Bordeaux

CFR Cluj blijft verrassen. De Roemenen hielden Chelsea op een gelijkspel. AS Roma profiteerde van een rode kaart van Girondins Bordeaux en boog een achterstand om in een overwinning.

CFR Cluj-Chelsea 0-0
Cluj stuntte door ook Chelsea van de winst af te houden. Veel viel er niet te beleven in Roemenië. Na een saaie eerste helft was de meest opvallende gebeurtenis in de tweede helft de blessure die Didier Drogba opliep. Hij blesseerde zijn rechterknie bij een ongelukkige valpartij. Voetballend zorgde Cluj voor het hoogtepunt: Eugen Trica raakte de buitenkant van de paal met een schot van afstand. Girondins Bordeaux-AS Roma 1-3
Met een domme rode kaart leidde Henrique de ondergang van Bordeaux in. In de 36ste minuut stuurde scheidsrechter Alberto Malenco de verdediger van het veld, nadat hij Simone Perrotta een elleboogstoot had gegeven.

Bordeaux leidde op dat moment nog met 1-0, want de ploeg van coach Laurent Blanc was al na achttien minuten op voorsprong gekomen via Yoann Gourcuff. De middenvelder maakte ruimte voor zichzelf op de linkerflank en haalde van net buiten de zestien uit in de verre hoek.

Maar na rust sloeg Roma toe via Mirko Vucinic en Julio Baptista. Vucinic kopte de 1-1 tegen de touwen, Baptista tekende voor 1-2 met een rake vrije trap en tikte in de 83ste minuut ook nog de 1-3 binnen.

Cluj en Chelsea zijn koploper met vier punten, Roma volgt met drie punten en Bordeaux is nog zonder punten.