Clubpresident Genoa veroordeelt 'moordenaar' Maignan

Reacties

Genoa is woedend na de verloren wedstrijd tegen AC Milan. Het ging zelfs zover dat clubpresident Alberto Zangrillo ervoor koos om trainer Alberto Gilardino niet naar het persmoment te sturen, uit angst voor een schorsing.

Clubpresident Genoa veroordeelt 'moordenaar' Maignan
© Pro Shots
Genoa
Genoa
0 - 1
AC Milan
AC Milan

Genoa – Milan eindigde zaterdagavond in een veldslag met twee rode kaarten, een veldspeler op doel en een boel boze spelers. Ook de clubleiding van Genoa was niet te genieten, president Zangrillo koos ervoor om zijn hart te luchten in de Italiaanse pers. 'Ik ben hier om respect te eisen voor de 35 duizend fans die hier in het stadion zaten', verklaarde de preses zijn aanwezigheid in de mixed zone.

'Gilardino is niet hier, anders zou hij een schorsing krijgen', doelde Zangrillo op de potentiële uitspraken die de coach van Genoa zou kunnen doen. 'Op deze manier ga ik die schorsing krijgen, maar dat maakt niet uit.' Zangrillo gaf de Italiaanse bond vervolgens inderdaad een reden om over te gaan tot een strafzaak, want hij hield zich niet in.

'Het is duidelijk wat er is gebeurd. Als er enige twijfel is, zijn wij altijd het haasje.' Zangrillo had het met name over het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd schoot Christian Pulisic raak uit de draai, maar daarvoor kreeg hij de bal tegen zijn arm. 'Het duurde twee minuten en tegen mij werd verteld dat er geen duidelijkheid was. Het is raar dat het besluit altijd tegen ons wordt genomen.'

Zangrillo werd in 2021 president van Genoa, daarvoor was hij de lijfarts van de inmiddels overleden Silvio Berlusconi. Met zijn medische kennis keek Zangrillo nog naar de actie van Milan-keeper Mike Maignan, die een rode kaart kreeg na een stevige botsing met Genoa-invaller Caleb Ekuban. 'Als arts kan ik die actie alleen maar beschrijven als een moordaanslag', is Zangrillo kritisch.

De goal van Pulisic en de actie van Maignan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.