Clublegende Gullit door PSV vereeuwigd in Philips Stadion

Reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen zal voormalig speler Ruud Gullit in het zonnetje worden gezet door de Eindhovenaren.

Clublegende Gullit door PSV vereeuwigd in Philips Stadion
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Gullit (61) is de zeventiende oud-speler die een speciaal plekje krijgt rond het Philips Stadion. De voormalige middenvelder krijgt een zogeheten Walk of Fame-tegel. De huidige analist van Ziggo Sport speelde van 1985 tot 1987 voor PSV. Met 53 doelpunten in 75 officiële duels drukte hij een grote stempel op de twee kampioenschappen van destijds.

'Ruud Gullit is een van de beste spelers die ooit voor PSV heeft gespeeld en is een van de symbolen van ons rijke verleden', licht commercieel directeur Frans Janssen toe. 'Daarom is hij een zeer waardevolle toevoeging aan de Walk of Fame, dat inmiddels een begrip is geworden onder onze supporters.'

De zestien oud-spelers die Gullit voorgingen zijn Jan van Beveren, Hans van Breukelen, Heurelho Gomes, Berry van Aerle, Jan Heintze, Mark van Bommel, Luc Nilis, Willy van der Kuijlen, Phillip Cocu, Willy van de Kerkhof, René van de Kerkhof, Romário, Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Mateja Kezman en oud-trainer Guus Hiddink.

Gullit kwam na zijn periode in Eindhoven uit voor AC Milan, Sampdoria en Chelsea. Eerder speelde hij in Nederland voor Feyenoord en HFC Haarlem. Als trainer was hij onder meer actief bij Newcastle United, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.