Clubicoon Shearer waarschuwt nieuwe coach voor wespennest bij Newcastle

Reacties

Newcastle United stelde woensdag Steve Bruce aan als nieuwe manager, Alan Shearer denkt dat de coach het heel moeilijk gaat krijgen bij de Premier League-club.

Clubicoon Shearer waarschuwt nieuwe coach voor wespennest bij Newcastle

Bruce volgt Rafa Benítez op, die besloot zijn contract niet te verlengen en inmiddels trainer in China is. Drie weken voor Newcastle de beslissing nam om Bruce aan te stellen, had Shearer een gesprek met de 58-jarige manager. De topscorer aller tijden van Newcastle had een duidelijke boodschap voor Bruce, maar die luisterde niet.

'We spraken over wat hij moest doen als hem de baan van Newcastle-coach werd aangeboden. Ik zei hem dat hij dat absoluut niet moest doen. Maar Steve is eigenwijs, dat respecteer ik ook wel. Hij moet alleen weten dat hij in een ontzettend lastige en ongezonde situatie terechtkomt', voorspelt Shearer in gesprek met The Sun.

De oud-aanvaller legt uit: 'Hij was niet de eerste keuze van Newcastle en eerlijk gezegd denk ik ook niet dat hij de tweede en derde keuze was. Dit wordt de moeilijkste klus waar Steve ooit aan begonnen is. De twee topscorers van vorig seizoen (Salomón Rondón en Ayoze Pérez, red.) zijn vertrokken en Newcastle is de enige Premier League-club die nog geen nieuwe speler haalde deze zomer. Hij loopt al vanaf moment één achter, want andere clubs hebben al veel langer kunnen werken aan de plannen voor komend seizoen.'

Newcastle werd afgelopen seizoen dertiende in de Premier League, het jaar daarvoor eindigde de club op de tiende plek. Woensdag kreeg Newcastle flink klop in de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding, Wolverhampton Wanderers was met liefst 0-4 te sterk. Al op 11 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Newcastle, Arsenal is dan in eigen huis de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.