Clubicoon De Jong vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht

Clubicoon Jean Paul de Jong is na dit seizoen niet meer verbonden aan FC Utrecht. De huidige oefenmeester van Jong FC Utrecht heeft besloten elders op zoek te gaan naar een trainersfunctie.

Clubicoon De Jong vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht

De Jong blijft de komende twee seizoenen in elk geval nog wel betrokken bij FC Utrecht. Hoe die functie eruit gaat zien, moet de komende maanden duidelijk worden.

'Wij hebben ervoor gekozen langer door te gaan met Jan Wouters en Robby Alflen, waardoor Jean-Paul de stap naar het eerste elftal nu niet kan maken', legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit op de clubwebsite.

Wel geeft Van Schaik aan veel waardering te hebben voor de trainer De Jong. 'Jean-Paul is een gedreven persoonlijkheid, die een mooie club verdient om als trainer aan de slag te gaan.'

De Jong zelf weet wat hij wil. 'Ik richt mij op een functie als assistent-trainer in het betaalde voetbal, of als zelfstandig hoofdtrainer. Daar liggen mijn ambities. Ik heb mijn visie op voetbal en wil die uitdragen. Zeker nu ik mij verder aan het ontwikkelen ben door het volgen van de opleiding Coach Betaald Voetbal.'

'Ik kan begrip opbrengen voor het besluit van de club om door te gaan met Jan en Robby en dus moet ik de stap maken naar een andere club. In de komende weken ga ik mij oriënteren en ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging.'

De Jong staat bekend als een clubicoon bij de Domstedelingen. Hij kwam tussen 1993 en 2007 als speler uit voor FC Utrecht. Hij speelde 370 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij elf keer scoorde.

Ook stond hij bekend als een kaartenpakker: met 83 gele kaarten was hij lang de speler met de meeste kaarten achter zijn naam. Patrick Pothuizen maakte daar in 2010 namens NEC een einde aan (84 stuks).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen