'Clubicoon Bonucci onderneemt juridische stappen tegen Juventus'

Reacties

Leonardo Bonucci gaat juridische stappen ondernemen tegen zijn voormalig werkgever Juventus. De verdediger stond er twaalf jaar onder contract en speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de club, maar is boos over de manier waarop hij naar de uitgang is gewerkt.

'Clubicoon Bonucci onderneemt juridische stappen tegen Juventus'
© Pro Shots

Inmiddels speelt Bonucci voor Union Berlin. Hij maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar de Bundesliga. De Italiaan kreeg van Juventus te horen dat hij niet meer voorkwam in de plannen en hij werd dan ook niet meegenomen op trainingskamp naar de Verenigde Staten.

Bonucci claimt dat de club hem niet goed heeft behandeld in de voorbereiding op dit seizoen en eist een schadevergoeding voor het vermeende gebrek aan trainings- en voorbereidingsmogelijkheden. Dat melden journalisten Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio afzonderlijk van elkaar. Zo werd Bonucci de toegang tot de sportschool, het zwembad en het restaurant ontzegd. Dat heeft er volgens de verdediger toe geleid dat hij 'beroeps- en imagoschade' heeft geleden.

Het gaat Bonucci overigens niet om het geld, maar het is een principiële kwestie voor hem geworden. Mocht er een schadevergoeding komen, maakt hij het bedrag over naar de goede doelen Neuroland (ondersteunt families van kinderen die zijn opgenomen in het Regina Margherita Kinderziekenhuis in Turijn) en Live Onlus (doneert defibrillatoren aan sportclubs, scholen en gemeenten).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.