Club Brugge zwaait 'clublegende' Vormer uit met veel mooie woorden

Reacties

Het afscheid van Ruud Vormer bij Club Brugge lijkt ietwat roemloos, omdat de Noord-Hollander al tijden geen rol meer speelde bij de regerend landskampioen van België. Toch maakt zijn vertrek naar streekgenoot Zulte Waregem een hoop los bij de blauw-zwarten.

Club Brugge zwaait 'clublegende' Vormer uit met veel mooie woorden
© Pro Shots

'Sinds zijn komst in 2014 is Club opnieuw toonaangevend in België, liet de Belgische voetbalauteur én Club-supporter Raf Willems al optekenen. Vormer won in het Jan Breydelstadion vijf landstitels én een Beker van België, bovendien werd hij als individu nog bekroond met de Gouden Schoen in 2017. Dat levert de nodige loftuigingen op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

CEO Vincent Mannaert heeft mooie woorden over voor zijn ex-werknemer: CEO Vincent Mannaert: 'De transfer van Ruud was voor alle partijen een enorm succesverhaal. Ruud veroverde een plaatsje in de het rijtje Clublegendes en zal voor altijd aan Blauw-Zwart verbonden zijn. We wensen hem veel succes zijn verdere carrière en willen hem van harte bedanken voor alles wat hij voor Club gedaan heeft.'

Op Instagram heeft Vormer iedereen die iets met Club Brugge te maken heeft bedankt, waarna een reeks aan huidige en voormalige ploeggenoten hem op zijn beurt weer complimenten uitdeelden. Noa Lang kwam met het meest opvallende idee: rugnummer 25 voortaan niet meer uitdelen bij Club Brugge, als ultiem eerbetoon aan Vormer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het middelpunt van de belangstelling wilde zelf ook nog iets kwijt op het digitale thuishonk van zijn ex-werkgever: 'Club Brugge zal voor altijd mijn Club blijven. Ik beleefde er 8,5 prachtige en succesvolle jaren en kan alleen maar dankbaar terugkijken op die periode. Ik wil iedereen bij de Club en alle supporters van harte bedanken en zie jullie zeker nog terug in de toekomst!'

Eind januari staan Club Brugge en Zulte Waregem tegenover elkaar. Vormer mag die wedstrijd niet meedoen: het competitiereglement verbiedt dit omdat de middenvelder nog op de loonlijst van Club Brugge staat. Als Essevee het lukt om degradatie af te wenden – de onderste drie vliegen er dit seizoen rechtstreeks uit – tekent Vormer voor twee seizoenen in de Elindus Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.